OPRET DIG HER
fødevareBanken

Det giver rigtig mening....

Score 5 ud af 5
Arne Bjerngaard

03/05-2015

Opgaver

Chauffør på kølebil med afhentning og fordeling af mad til socialt udsatte

Oplevelse

Idegrundlaget i Fødevarebanken tiltalte mig da jeg valgte frivilligt arbejde:
At gøre en indsats ved at arbejde for at løse udfordringen med madspild og på samme tid støtte udsatte borgere på sociale institutioner. En opgave som virkelig giver mening.

Jeg har arbejdet som frivillig i Fødevarebanken siden 2013 og har haft mange gode oplevelser. At møde de taknemlige og positive medarbejdere på de sociale institutioner som modtager maden vi kommer med, samt andre frivillige på turene og til de fælles arrangementer i huset. Det er kun til at blive i godt humør af :)

Desuden tager jeg i Fødevarebankens regi ud med foredrag om temaet madsplid til skoler og foreninger etc.  Deltager også i et mentorprojekt hvor unge mennesker med manglende tilknytning til arbejdsmarkedet i en periode kommer med ud at køre på ture med en "voksen" person for at lave noget meningsfyldt, og ser at netop deres indsats betyder noget.

Jeg kan kun anbefale at deltage i arbejdet!

Tid

fast minimum 4 timer om ugen

By

København

fødevareBanken

Giver mening for mig

Score 5 ud af 5
Christina Ross-Hansen

11/04-2015

Opgaver

Distribuerer fødevarer, der ikke kan sælges i butikkerne mere.

Oplevelse

Hos fødevareBanken giver det virkelig mening for mig at bruge min fritid, da den samler og giver udtryk for det, der har værdi for mig; nemlig at bruge de ressourcer, som vi dræner miljøet for. Hvorfor ikke benytte os af al den mad, som alligevel skal smides ud på nogen, der vitterligt har brug for denne mad. Maden fejler intet og du får glade mennesker ud af det. Rent politisk ser jeg at vi lever i et samfund, som bliver nødt til at gentænke sin overproduktion af mad og før vi kommer derhen, hvor ændringerne sker, ser jeg det som et fantastisk initiativ, at nogle ildsjæle har har taget spørgsmålet om overproduktion af fødevarer op ved at distribuere varer til folk i nød. At fødevareBanken samtidig er fuld af søde og imødekommende mennesker er bare et kæmpe plus!

Tid

4-5 timer om ugen

By

København

fødevareBanken

Jeg bliver mødt af smil hele vejen rundt

Score 5 ud af 5
Arne Almind Mortensen

27/03-2015

Opgaver

Jeg er frivillig chauffør/navigatør i fødevareBanken. Arbejdet består i at distribuere overskudsfødevarer fra donorer til modtagerne, som typisk er herberger, krisecentre m.fl.

Oplevelse

Et frivilligt arbejde, som giver rigtig god mening, og hvor jeg kan få sved på panden.

Som chauffør på fødevareBankens kølebil kommer jeg rundt til både donorer og modtagere, og vi bliver mødt af smil hele vejen rundt. Supermarkederne er glade for, at maden ikke går til spilde, og på herbergerne og krisecentrene er de glade for maden til deres brugere.

Samtidig er jeg med til at mindske madspildet, og det giver mig en rigtig god energi, at jeg gør en lille forskel.

Det er også udfordrende at forsøge at fordele sol og vind lige mellem modtagerne. For det nytter jo ikke at give alt kødet til det første stop på ruten.

Jeg møder nogle mennesker, som jeg normalt ikke ville møde, og jeg bliver personligt mindet om, at jeg skal påskønne, at jeg har det godt; et sted at bo, et arbejde og mad hver dag. Det er ikke bare en selvfølge.

Jeg får også en masse igen på den sociale konto. De frivillige hos fødevareBanken er en blanding af unge og gamle, studerende og efterlønnere, og det betyder, at jeg har lært en masse spændende mennesker at kende, som er fælles om projektet. Og så bliver jeg godt træt i kroppen efter en vagt, hvor jeg har slæbt rundt på kasser med mælk og yoghurt.

Tid

4 timer hver anden lørdag formiddag/eftermiddag

By

København

fødevareBanken

En fornøjelse

Score 5 ud af 5
Stig Vendelin

27/03-2015

Opgaver

Udkørsel med varer til institutioner

Oplevelse

En fornøjelse at se de mange glade personer og borgere når vi kommer med leverancer af fødevare.

Tid

5 timer i ugen

By

Skødstrup

fødevareBanken

Fødevarebanken

Score 5 ud af 5
Jørgen Pedersen

27/03-2015

Opgaver

Jeg er frivillig chauffør og medlem af bestyrelsen valgt af de frivillige. Jeg tager ud og fortæller om foreningens arbejde og hjælper lidt til, hvor der er behov (fx vores medarbejderfest hver anden måned).

Oplevelse

Jeg har været med i Fødevarebanken i ca 4,5 år. Det er en helt speciel og fantastisk oplevelse, at være med til at hente friske overskudsvarer og bringe dem ud til mennesker, der af en eller anden grund normalt ikke får et dagligt sundt og nærende måltid.

Som pensionist møder jeg samtidig en masse forskellige og dejlige kollegaer samt mennesker på de enkelte væresteder, som vi besøger med vores lækre fødevare.

Tid

4 ti/uge

By

København/Aarhus

Aktion Børnehjælp

Medbestemmelse, energi og samarbejde

Score 5 ud af 5
Agnete Kofoed

10/01-2015

Opgaver

Næstformand i bestyrelsen og medlem af projektudvalget

Oplevelse

At være frivillig i Aktion Børnehjælp betyder, at jeg er tæt på hvor beslutningerne tages, jeg har medbestemmelse og alle muligheder for selv at styre mit frivillige engagement i en retning, hvor jeg føler at jeg gør en reel forskel for de børn og unge vi hjælper. I Aktion Børnehjælp har vi et stærkt samarbejde med vores indiske partnere og der er stor gensidig respekt for det arbejde vi hver især udfører.

 

Derfor har jeg været frivillig i Aktion Børnehjælp i over fem år og bliver ved i mange år endnu.

Tid

2 timer

By

2300 København S

Byhøst

Spændende arrangement

Score 4 ud af 5
Sofie Vestergaard

26/09-2014

Opgaver

Hjalp gæster med at finde vej og øvrige spørgsmål Sikkerhedsvagt i tilfælde af brand eller ulykker

Oplevelse

Det var sjovt at være en del af teamet, der skulle få Københavns store høstfest til at fungere. Sejt at se 2500 m af Søndre Boulevard med borde dækket fint op til spisning. Kunne tydeligt se at der var lagt stort arbejde og mange timers forberedelse i projektet fra arrangørerne og de øvrige frivillige. Der er altid lidt småting, der kan forbedres næste gang... sådan er det jo når det er første gang man afholder så store events, men generelt super god stemning og jeg har indtryk af at alle havde en god oplevelse. Rigtig sjovt og hyggeligt projekt. I øvrigt super dejligt vi også fik lov at smage lidt på maden :-) 

Forslag til næste gang: måske en vest, t-shirt, et flag eller lignende så gæsterne nemmere kan spotte os. Keyhangerne bliver nemt væk i overtøj og tørklæder.

Tid

4

By

København

Svar fra Byhøst:

Kære Sofie Tusind tak for din store indsats og tak for din feedback. Det vil vi naturligvis skrive bag øret til næste gang :-) Mvh Charlotte
Ungdommens Røde Kors

Liv der reddes skal også leves

Score 5 ud af 5
Selina Petersen

26/09-2014

Opgaver

Jeg har arbejdet med senhjerneskadede i Hovedtropperne som mentor og besøgs/voksenven i snart 2½ år. I cirka et års tid har jeg også fungeret som aktivitetsleder for URK.

Oplevelse

I Hovedtropperne er der højt til loftet og plads til forskellighed. Jeg oplever, at der altid er en let stemning og et fællesskab, hvor vi får grint igennem. Når jeg kommer hjem efter en aften som frivillig, er jeg aldrig træt men derimod fyldt med ny energi, og det føles derfor på ingen måde som et arbejde. Det er enormt givende at være en del af Hovedtropperne, og jeg glæder mig over at være en del af URK og være med til at skabe et frirum for disse unge med en erhvervet hjerneskade. 

Derudover er det et frivilligt arbejde, hvor man både lærer meget om sig selv og andre mennesker, og der er derfor god mulighed for personlig udvikling. En ekstra bonus er selvfølgelig, at man lærer en masse søde og engagerede mennesker at kende, både via Hovedtropperne og Ungdommens Røde Kors. Det kan klart anbefales! 

Tid

Siden sommeren 2012, cirka 10 timer om måneden.

By

Odense

Mødrehjælpens lokalforening på Amager

Dejligt og hyggeligt sted at mødes for at gøre godt

Score 5 ud af 5
Trine Høst

24/09-2014

Opgaver

Faste ugentlige vagter i butikken med kundebetjening og ugentlig sorteringsvagt. Senere også bestyrelsesarbejde og opgaver på sidelinien

Oplevelse

Det har været en rigtig god oplevelse at være frivillig i Mødrehjælpens Lokalforening på Amager.

Super hyggeligt sted at mødes med fælles formål - at gøre godt for andre og samtidig nyde det gode sociale fællesskab som butikken også er.

Der er altid god stemning fra fantastiske kollegaer og søde kunder i butikken. Man føler sig altid velkommen og godt taget i mod.

Jeg har nydt at komme i butikken gennem en ledighedsperiode og efter påbegyndt arbejde følger jeg stadig butikken i form af bestyrelsesopgaver og opgaver på sideiinien.

Tid

Siden November 2014 Ugentlige vagter og arbejde på sidelinien

By

2300 København S

Mødrehjælpens lokalforening på Amager

Mødrehjælpens butik på Amager

Score 5 ud af 5
Pia Sjørslev Nielsen

08/09-2014

Opgaver

Ekspedere i butikken, ordnede tøj

Oplevelse

Det giver så meget værdi at arbejde i Mødrehjælpens butik på Amager. Udover søde kollegaer og en dejlig positiv stemning, så er kunderne så glade, og mange vender tilbage hver uge. Det er en gave at opleve,, at få timers indsats om ugen kan gøre så stor en forskel i vores lokalmiljø for en masse børn: Hjælp til betaling af fritidsaktivitet, kagemand og betaling af børnefødselsdag er vores primære indsatsområde. Vi gør en ære i, at alt vores tøj intakt og lækkert og nyvasket i økologisk vaskepulver. Alle gør en indsast og alt tæller! Så kan du tilbyde 2 timer om ugen af din tid, så tager vi imod dig med åbne arme. Vi har et fantastisk fællesskab trods stor forskellighed i alder, uddannelse og nationalitet, og her er plads til alle, som har lyst til at gøre en forskel. Kom - vi har brug for dig også -. Hilsen pia Sjørslevl 

Tid

5 timer om ugen

By

Amager

Reden International

Frivillig nattevagt

Score 5 ud af 5
Lotte Olsen

05/09-2014

Opgaver

Nattevagt, lidt oprydning, snak med beboerne

Oplevelse

Jeg har været tilknyttet Reden International siden juni 2014 som nattevagt. Det er sovende vagter, så man kan sagtens passe et arbejde om dagen.
Arbejdet går hovedsageligt ud på bare at være tilstede, stå til rådighed for en snak og sørge for, at alt er trygt og godt. Derudover er der initiativer som fx loppemarked og aktiviteter i huset som madlavning med beboerne, man kan deltage i ud over sine vagter.

Det faste personale på krisecentret og koordinatoren er meget omsorgsfulde, og man bliver ikke sluppet løs alene før man er helt tryg ved det. Der er hele tiden fokus på, at alt er i orden, og at man har det godt.

Jeg kan kun anbefale at deltage i arbejdet på Reden International. Det er en god sag, og jeg har følt mig værdsat fra første gang jeg mødte op.

Tid

2 vagter om måneden, men alt er efter aftale.

By

København

Exis

Udlandsfriviilig med Exis

Score 5 ud af 5
Lea Skrædderdal Schou

27/08-2014

Opgaver

Undervisning i forskellige fag, samt kultur undervisning af børn i alderen 7-18. Pasning og pleje af forældreløse børn i alderen 0-7

Oplevelse

Jeg har været af sted som udlandsfrivillig med Exis af to omgange. Først 3 månder i Nepal og senere 5 månder i Vietnam. Begge gange har givet mig nogle helt fantastiske, ubeskrivelige og uvurderlige oplevelser. Samtidig har jeg lært en masse om mig selv, oplevet nogle spændende og meget anderledes kulturer, samt mødt en masse fantastiske og inspirerende mennesker. Som frivillig har min oplevelse med Exis været fantastisk. Selv om alt kommunikation med Exis forgår over mail, er de altid søde, venlige, imødekommende og ufattelige behjæplige, også da det galt min videre rejse efter mit frivillig ophold. 

Tid

Af to omgange henholdvis 3 og 5 måneder.

By

Kathmandu, Nepal. Ho Chi Minh og Hanoi, Vietnam

Mødrehjælpens lokalforening på Amager

Første vagt

Score 5 ud af 5
Gunvor Christiansen

22/08-2014

Opgaver

Betjente kunder, sorterede tøj, vaskede og prismærkede tøj

Oplevelse

Efter min første butiksvagt var jeg helt høj. Dagen igennem myldrede det ind med venlige mennesker der donerede tøj og lejetøj, og glade kunder der købte godt, og billigt tøj.

Glæder mig til næste vagt

 

Gunvor Christiansen

Tid

4 timer om ugen

By

2300 Amager

Mødrehjælpens lokalforening på Amager

Fællesskab

Score 5 ud af 5
Gry Ebdrup

12/08-2014

Opgaver

Jeg er en del af rekrutteringsudvalget hvor vi, udover rekrutteringsopgaverne, står for frivilligplejen, bl.a. at afholde de sociale arrangementer.

Oplevelse

Det er en super fin lille lokalforening - der arbejder målrettet og engageret for Mødrehjælpens gode formål. Der er en rigtig god arbejdskultur, med palds til sparring og grin. Jeg oplever, at vi allesammen brænder for at have den aller fineste butik, med glade kunder og et overskud der gør en forskel både for hovedorganisationens arbejde og for vores lokale aktiviteter. Vi har et godt fællesskab og det giver glæde i det frivillige arbejde.... Og vi vil gerne være endnu flere!  

Tid

Siden marts 2012: 5-10 timer om måneden.

By

København

DFUNK- Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk

Vigtigt arbejde for flygtninge og samtidig masser af ansvar og spændende udfordringer

Score 5 ud af 5
Katrine Sørensen

11/08-2014

Opgaver

Jeg startede som frivillig på Roskilde, derefter blev jeg Outreacher. Senere er jeg blevet koordinator i Outreach nu er jeg også kasserer i regionsbestyrelsen i Aarhus.

Oplevelse

Jeg er super glad for at være en del af DFUNK, da jeg virkelig brænder for at være med til at arbejde for flygtningesagen. Jeg føler, alle akriviteterne bidrager godt til det større formål, og jeg kan se, hvordan vi er med til at gøre en forskel, hver gang vi laver en aktivitet eller event. Fx i outreach-arbejdet føler jeg en lille sejr hver gang jeg har oplyst nogen om forskelen på en flygtning og en indvandrer, da det er disse små ting, der på sigt kan være med til at gøre en danske debat mere oplyst og nuanceret.

Derudover er DFUNK en fed organisation, fordi man kan få lov at prøve sig selv af i mange forskellige roller. Jeg har både været 'almindelig' frivillig, koordinator, projektleder, bestyrelsesmedlem med mere, og jeg sætter stor pris på de muligheder, DFUNK rummer for at udvikle sig. Jeg var i starten overrasket over, at jeg bare kunne få lov at have et rimelig stort ansvar som helt ny frivillig, og det er noget af det, jeg virkelig er kommet til at elske ved denne organisation. Hvis du er engageret og villig til at yde en indsats, så bliver der stolet på dine evner og du får støtte til at løfte store opgaver.

 

Tid

Jeg bruger et sted mellem 2 og 10 timer om ugen på DFUNK-arbejdet, tror jeg. Det er meget skiftende. Når der skal afholdes et oplæg eller planlægges et event, bruger jeg meget tid, mens der på andre tidspunkter er lidt mere ro på.

By

Aarhus

Mødrehjælpens lokalforening på Amager

Super dejlig atmosfære

Score 5 ud af 5
Camilla de Neergaard

06/08-2014

Opgaver

Kundebetjening, modtagelse og sortering af donationer, tøjvask, opfyldning, bestyrelses- og udvalgsarbejde.

Oplevelse

Jeg har været frivillig hos Mødrehjælpens lokalforening på Amager i foreløbig 2 år.

Jeg er primært i vores hyggelige butik hvor jeg bl.a. betjener vores søde kunder, vasker tøj, fylder varer op, tager i mod donationer og sorterer. Jeg har de skønneste kollegaer - her er en fantastisk stemning og altid plads til et godt grin :-)

Jeg går altid fra butikken i godt humør og glæder mig til næste vagt.

Vi har minimum to sociale sammenkomster om året hvor vi hygger os og har det dejligt sammen. Udover disse arrangementer arrangeres der også løbende ekskursioner og kurser for de frivillige.

Vi kan altid bruge en sød frivillig mere - så tøv ikke med at kontakte os!

Tid

Ca. 6 timer om ugen i foreløbig 2 år.

By

København S

Bedre Psykiatri Ungdom (BPU)

"Fri leg" - rivende faglig udvikling!

Score 5 ud af 5
Camilla Haney

01/08-2014

Opgaver

Projekter inden for primært organisation, personale og ledelse

Oplevelse

På kun et år har jeg fået et stort ansvar i BPU. I foreningen er der stor tiltro til ens person og kompetencer, og kun ens egen fantasi sætter grænser for, hvad man vil arbejde med og hvordan. Vi hjælper hinanden, og har det sjovt mens vi knokler i den gode sags tjeneste.

Tid

8 timer

By

Østerbro

KVINFO

Mentor

Score 5 ud af 5
Helle Haugaard

29/07-2014

Opgaver

Jeg har tre gange været mentor for udenlandske kvinder, der søger at få fodfæste på det danske arbejdsmarked. De har alle tre været højtuddannede, og været fra henholdsvis Kina, Malaysia og Tyskland. Vi arbejdede mest med at lave realistiske jobafklaringer og finde interessante virksomheder, at søge job hos. Men vi har også hygget, lavet mad og talt om kulturelle forskelle, hvordan sundheds- og skolesystem fungerer etc.

Oplevelse

Det har været nogle rigtig gode og berigende forløb, de første to er videre i job, mens den tredje har søgt uddannelse

Tid

Ca. 2 timer hver 14 dag, typisk i et års tid

By

København

Røde Kors Hovedstaden

Besøgsven

Score 5 ud af 5
Helle Haugaard

29/07-2014

Opgaver

Jeg besøger en psykisk sårbar kvinde. Vi drikker kaffe og taler sammen. Nogen gange går vi en tur, bestiller tid hos f.eks. lægen eller ordner ting på computeren

Oplevelse

Jeg nyder at være sammen med min besøgsven, hun har en skøn sort humor og vi taler godt sammen.

Tid

Ca. 1 gang om ugen 1,5-2 timer

By

København

Bedre Psykiatri Ungdom (BPU)

Frivilligt arbejde med mening

Score 4 ud af 5
Manette Kläning

27/07-2014

Opgaver

Eksempelvis undersøgelse af frivilliges trivsel i BPU og introduktionsmøder for nye frivillige. Fremadrettet er der fokus på rekrutteringsprocessen - i forhold til tiltrækning og fastholdelse af frivillige.

Oplevelse

BPU giver plads til selvudfoldelse og udvikling, idet der nærmest ingen begrænsninger er. Idéer bliver altid modtaget med kyshånd og der er plads til at tænke ud af boksen, men også til at få erfaring med de mere rutineprægede opgaver - begge dele værdsætter jeg meget.

Fællesmøder, teammøder og en positiv holdånd giver følelsen af, man er en del af en større helhed. En helhed der har betydning for andre og gør en forskel!

 

Tid

6-8 timer om måneden

By

Valby